Zomerse zalm

Hoimag3432_1e fantastische is het dat we nu in september nog fijn een aantal zomerse dagen hebben gehad! Ik werd er zelf helemaal vrolijk van. Heb nog lekker in de tuin kunnen zitten. Paulaner erbij, of een lekker wijntje, helemaal tevreden. En dan natuurlijk ook een lekker zomers gerecht.

Wel jammer dat het nu wel echt klaar lijkt te zijn met de zomer, maar dan kun je dit gerecht maken en de zomer nog een klein beetje herbeleven. Een heerlijk stuk zalm met een korst van mosterd en pistache, en daarbij een salsa van avocado en mango. Dus nog een gerecht waarbij je je lekkere zelfgemaakt mosterd bij kunt gebruiken.

Ingrediënten
1 mango
– 1 avocado
– 1/2 kleine ui
– 1 rode peper
– sap van 1/2 limoen
– 2 zalmfilet (zonder huid)
– 1 lente-ui
– 3 tl grove (milde) mosterd
– 1 flinke hand pistachenootjes (zonder schil)
– peper en zout

Bereiding

Verwarm vast een oven voor op 200 graden. Schil de mango en snij deze in kleine blokjes. Neem de avocado, snij deze rond de pit doormidden, haal de pit eruit. En gebruik een lepel op de 2 helften uit de schil te halen, en snij deze ook in blokjes. Doe dit samen in een kom. Versnipper de rode ui en de peper heel fijn. Voeg deze bij het fruit, doe de limoensap eroverheen, beetje peper en zout en goed door elkaar mengen.

Neem een ovenschaal, doe hier een stuk bakpapier in. Leg de stukken zal hierin bestrooi met beetje peper en zout. Snij de lente-ui in kleine ringetjes, doe dit samen met de mosterd in een kommetje en roer door elkaar. Smeer dit mengsel over de gehele bovenkant van de zalm. Doe de pistache noten in een vijzel, en maal ze hierin kapot, mogen best nog grove stukken in blijven zitten. Strooi de pistache over de zalm, en druk het voorzichtig aan zodat en goed in de mosterd blijkt plakken.

Plaats de zalm voor 10min (15 als je de zalm wat beter doorbakken wilt hebben), in de oven. Leg op een leuk bord en serveer met de salsa.

Bon appétit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *