Zet de tonijn voor 2017

Op de valreep van dit jaar nog een recept. Om alvast de toon te zetten voor 2017 maak je deze dungesneden tonijn. Dit is het voorgerecht dat ik voor eerste kerstdag gemaakt hebt. Maar het is natuurlijk ook een erg geschikt hapje om je oud & nieuw gasten voor te schotelen.

Deze tonijn een super simpel gerecht, weinig ingrediënten en lekker puur van smaak.  En je kunt het van tevoren al klaar maken. Dat vond ik zelf erg fijn aangezien wij lekker met z’n tweetjes waren en dan is het natuurlijk niet gezellig om de hele tijd in de keuken te staan. Belangrijk is vooral dat je een goed vers stuk tonijn hebt. Ook had ik er een heerlijke witte wijn bij geserveerd. Deze was erg goed aangeraden door Cave De Portugal. Dit is een kleinschalige wijnhandel bij mij in de straat.

Ingrediënten (voor 2 personen)
– 200gr tonijn
– 6-8 radijsjes
– ong. 10-12cm komkommer
– sojasaus
– 2tl sesamzaadjes
– versgemalen peper

Bereiding
Zorg er in ieder geval voor dat je een vlijmscherp koks of vleesmes hebt. Snij de tonijn in hele dunne plakjes. Zet twee voorgerecht borden klaar. Doe de soja saus in een kommetje. Pak dan voorzichtig een plakje tonijn en haal deze kort door de sojasaus, en plaats op het bord. Blijft dit herhalen tot je alle tonijn leuk over de borden hebt verdeeld. Met datzelfde vlijmscherpe mes kun je dan de radijsjes ook in flinterdunne plakjes snijden. De kontjes heb ik niet gebruikt, vond ik minder mooi. Deze verdeel je bijvoorbeeld over de randen van de borden. Daarna snij je de komkommer in blokjes, en zet deze op de tonijn. Als laatste de sesam eroverheen strooien, en wat versgemalen peper. Lekker glas wijn inschenken en dan:

Bon appétit!

Ook willen wij (Ik, Anne en Lieneke), je een heel gezellig en spetterende jaarwisseling wensen! Op naar een fantastisch en culinair 2017!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *