Wie zijn wij?

Wij zijn Anne, Lieneke en Anne. Drie middelbareschoolvriendinnen uit het bourgondische Zuiden met een gezamenlijke passie voor lekker eten.

Urenlang kunnen we praten over lekkere smaken, mooie ingrediënten, verrassende gerechten, en al wat met eten te maken heeft. Vaak zitten we met twinkelende oogjes en brede glimlach, al watertandend aan tafel, te genieten van al het lekkers voor onze neus. Tot groot genoegen van de kok of van schuierende obers, die ons maar al te graag de volgende gang brengen.

Koket in de keuken is onze ode aan eten. Hier delen we onze tips, avonturen en favoriete recepten. Geniet met ons mee!

Anne K.FB_IMG_1436532535754_2_1

Ik kreeg de liefde voor eten met de paplepel in gegoten. Thuis zag en rook ik hoe lekker eten kan zijn. Als klein meisje al, glunderend aan tafel de kok complimenteren met een uitgelaten “lekker pap!”. Met pap als voorbeeld en 10 jaar in de horeca, heb ik hier en daar leuke ideeën en smaakcombinaties opgepikt. Nu vind ik niets leuker dan andere mensen ook zo blij met eten te maken.

 

FB_IMG_1436385664238~2Lieneke

Experimenteren met eten, dat doe ik graag. Zowel in m’n vrije tijd als op het werk. Overdag onderzoek ik hoe het komt dat iemand een reep chocola op heeft voor hij er erg in heeft, terwijl iemand anders de verleiding prima kan weerstaan. ’s Avonds sta ik in de keuken. Ik kook en bak het liefst op het randje (chocola & chili in m’n stoof, om je vingers bij af te likken!), en met de ingrediënten die ik in huis heb. Altijd op voorraad: chilipepers, gember, basilicum, en kardemom.

FB_IMG_1436385505474~2Anne V.

Genietend op de markt haal ik graag allerlei smaken in huis. Klassieke smaken uit eigen westerse keuken, én uit verre vakantieoorden waar ik in lokale keukens heb mogen proeven. Na een drukke werkdag kijk ik uit naar die verse ingrediënten in de koelkast, de combinaties die ik kan maken, en de geuren die uit de pan gaan komen. Aan de slag in de keuken! En daarna, watertandend boven het bord de geuren opsnuiven en de eerste hap nemen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *