Genieten aan de Maas

Laatst werd mijn moeder 60. Dat moest natuurlijk gevierd worden. Daarom zijn wij uit eten geweest bij Brienen aan de Maas in Well. Dit is het sterrenrestaurant van chef-kok René Brienen. Het restaurant bevindt zich op een prachtige locatie met uitzicht over de Maas. 

De amuses
We zaten net aan tafel met een lekker drankje toen er al drie amuses kwamen: geIMAG2038rookte asperges en zalm, een lolly van zwezerik, en makreel. Erg lekker. Daarna nog een vierde amuse: een lekker kopje heldere hooi ham soep. Hierna kregen we de kaart, al vonden we het eigenlijk juist wel leuk om ons lekker te laten verassen.

Koningskrab
Een goede aftrap: iets wat ik al langer eens een keer wilde proberen. Vroeger keek ik regelmatig samen IMAG2040met mijn vader naar het Discovery programma Deadliest Catch. Daarbij vissen ze in de ijskoude Beringzee naar koningskrab. Dat was onze eerste gang, samen met heerlijk kort gegaarde coquilles.

Daarna kregen we een gang bestaande uit grietbot met ganzenlever. Heerlijke combinatie. En de ganzenlever was zo zacht en verfijnd van smaak. Nog een gang die te snel op was!

Asperges
IMAG2042Ook al was het tijdens ons bezoek nog iets te vroeg voor het officiële aspergeseizoen, René Brienen had toch al asperges in huis: de derde gang. Traditoneel gekookte asperges met hooi ham, een krokant eitje en krieltjes. Het aspergegerecht was toepasselijk geserveerd op een bord met hooi. Wat minder toepasselijk was de zeer stevige rode wijn. In het hooi zat waarschijnlijk wat droogijs verstopt, zodat er mooi rook uit het bord kwam tijdens het serveren.

De hooi ham was bereid in een ‘big green egg’. Dat is een BBQ gebaseerd op een Aziatische klei oven, die al meer dan 3000 jaar bestaat, bekend als de ‘kamado’.

Het hoofdgerecht
Toen was het tijd voor het hoofdgerecht. We kregen als pièce, lang gegaarde runderwang met krokant gebakken zwezerik. Helaas was de zwezerik te krokant. De runderwang was echt fantastisch en smolt al helemaal weg op je tong.

Het dessert
Dan als laatste het dessert: kaas. Erg attent dat ze voor mijn moeder nog heel leuk ‘proficiat’  op het bord hadden geschreven. Het waren lekkere, flink verschillende kazen en het was leuk dat we een schaaltje op tafel kregen met daarin stroop, vijgen, ingemaakte druifjes die je zelf bij de kaas kon doen.

IMAG2043

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *