Crunchy Kip-Kokos Curry

Als ik ergens helemaal gelukkig en blij van word is het ’s ochtends wakker worden, je gordijn open doen en tot de ontdekking komen dat de wereld veranderd is in een prachtig ‘winter wonderland’.  Het komt zelden voor dat ik enthousiast mijn bed uit kom, maar wanneer het sneeuwt wil ik niets liever dan naar buiten.

Lekker warme sneeuwschoenen aan en dan de hele dag in de sneeuw rond banjeren. Maar na zoveel sneeuw en kou ben je wel toe aan een verwarmende maaltijd. Misschien heb je dan enorme zin in een lekkere Hollandse stamppot met jus. Maar denk ook eens aan iets compleet anders zoals deze heerlijke verwarmende winter curry. Een vrij simpel te maken gerecht met onder andere kip, okra’s (is een groente die je in de toko kunt vinden), pindakaas en wat pit.

Ingrediënten (voor 4 personen)
– 1 ui (gesnipperd)
– 3 tenen knoflook (gesnipperd)
– 200 gr okra’s (in stukken van 1-2 cm gesneden)
– 1 groene chili (gesneden)
– 2 el pindakaas met stukjes
– 8 botloze kippendijen (in stukjes gesneden)
– 2 tl sambal
– 200 gr mini maiskolfjes (in stukken van 1-2 cm gesneden)
– 400 ml kokosmelk
– sap van 2-3 limoenen
– bosje verse koriander (grof gehakt)
– wilde rijst
– ongezouten, geroosterde pinda’s
– naanbrood

Bereiding
Verhit olie in een diepe wok . Fruit de ui hierin 5 minuten aan. Voeg dan de knoflook, peper, maiskolfjes en okra toe. Roer na een paar minuten bakken de kip, sambal en pindakaas erdoorheen. Bak dit vervolgens 10-15 minuten op hoog vuur. Kook ondertussen ook de rijst gaar. Voeg dan de kokosmelk, limoensap en de helft van de koriander toe en breng op smaak met peper en zout. Laat dit nog 5-10 minuten lekker sudderen. Serveer het vervolgens met de rijst, naanbrood, verse koriander en geroosterde pinda’s.

Bon appétit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *