Cocktail Cake

Vandaag is het mooi weer. Vooral in mijn achtertuin waar het fijn windstil is, is het heerlijk warm. Zou het dan toch eindelijk zo zijn dat het echt zomers gaat worden? Ik hoop het heel erg, helemaal klaar met kou.

Om alvast in de juiste stemming te komen heb ik een tropische cocktail cake gemaakt met gin-tonic. Lekker om van te genieten in de zon. Of als feestelijk dessert.

Ingrediënten
– 225 gr boter (op kamertemperatuur) + beetje om in te vetten
– 275 gr lichte basterdsuiker
– rasp en sap van 2 limoenen
– 3 grote eieren
– 210 gr volle yoghurt
– 330 gr zelfrijzend bakmeel
– 100 ml gin
– 100 ml tonic
– 150 gr kristalsuiker

Voor erbij:
– 500 ml yoghurt
– flink bosje verse munt
– rasp en sap van 1 limoen
– snufje zout
– vers fruit

Bereiding
Verwarm een oven voor op 160 graden. Vet een cakeblik van ongeveer 15cm bij 30cm in, en doe er bakpapier in. Doe de boter in een grote kom en voeg de basterd suiker en de limoenrasp toe. Klop het kort door elkaar met een elektrische mixer. Voeg vervolgens de eieren en de yoghurt toe, en mix het weer kort. Als laatste de bakmeel erbij en rustig met een metalen lepel alles door elkaar scheppen. Doe het mengsel in het cakeblik, en maak de bovenkant mooi glad.

Bak de cake voor ongeveer 45 minuten, hij is gaar wanneer je een sate-prikker erin steekt en deze er schoon uit komt. In de tussentijd kun je de muntblaadjes fijnsnijden en deze samen met de rasp en sap en het snufje zou door de yoghurt mengen. Dek dit af en zet het in de koelkast, zodat de smaken lekker in de yoghurt kunnen trekken.

Haal de cake uit de oven en laat 10 minuten afkoelen. Doe ondertussen 100 gr kristalsuiker samen met de gin, tonic en limoensap in een steelpannetje. Breng het mengsel op medium hoog vuur aan de kook, voor ongeveer 3-4 minuten tot de suiker goed opgelost is. Haal het siroop van het vuur. Gebruik een vork om voorzichtig heel veel gaatjes in de cake te prikken. Schep dan de helft van het siroop over de cake heen en laat dit lekker intrekken. Schenk na een aantal minuten de rest van de siroop over de cake, het lijkt nu misschien veel siroop maar dit trekt allemaal in de cake, deze zal dus nog een beetje opzwellen. Wanneer alle siroop in de cake in getrokken strooi nog wat kristalsuiker eroverheen.

Haal de cake voorzichtig uit de vorm. Snij het bijvoorbeeld in vierkantjes en serveer met de munt-limoen yoghurt en wat vers fruit.

Bon appétit! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *