Zomerblonde zoetigheden

We houden natúúrlijk allemaal van brownies! Kleverig aan de binnenkant, zo’n lekker korstje aan de buitenkant, en de volle smaak van donkere chocolade.

Nou zijn er natuurlijk allerlei soorten chocolade en dus net zoveel soorten brownies. Pardon, er bestaan ook blondies! Brownies van witte chocolade, die minstens net zo lekker zijn als hun duistere evenknie. Een klein geheim om je blondies (of brownies) lekker kleverig te houden: gebruik niet alleen boter, maar ook een deel olie. Dat is iets wat in de VS en VK al regelmatig gebeurd tijdens het bakken, maar dat we in Nederland nog niet echt kennen. Je kan zelf experimenteren met de hoeveelheid olie (hoe meer, hoe kleveriger). Gelukkig is het volgende recept snel gemaakt, dus heb je alle tijd om lekker te experimenteren!

Blondies met frambozen

Ingrediënten
– 100 g witte chocolade (ik heb Tony’s gebruikt) met
– 60 g boter
– 30 g zonnebloemolie
– 150 g witte basterdsuiker
– 2 eieren
– 90 g zelfrijzend bakmeel
– 1 eetl citroensap
– geraspte schil van halve citroen
– 1 tonkaboon; of halve theelepel kaneel en snuf kruidnagel
– Zout
– Bakje verse frambozen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Smelt in een pannetje de helft van de boter met de helft van de olie. Rasp 1/3 van de tonkaboon en voeg dit hier aan toe. Zet het vuur uit, laat het mengsel een paar minuten afkoelen. Dan kan ook de smaak van de tonkaboon goed vrijkomen.

Mix in een kom de rest van de boter, olie, de suiker en een flinke snuf zout. Voeg dan de gesmolten boter en olie toe, en blijf mixen tot het mengsel een bleke kleur krijgt. Mix dan de eieren er één voor één door op de laagste stand, en mix ook de citroensap en -schil erdoor.

Smelt de witte chocolade, en mix deze ook op de laagste stand er doorheen. Zeef dan de bloem, en spatel deze door het mengsel. Doe het deeg in een beboterd bakblik en bak in zo’n 15-20 minuten de blondies gaar.

Decoreer de blondies met de frambozen en smelt nog wat chocolade over de blondies ter decoratie.

Bon appétit! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *